DomovNasveti3 najdražje kravate na svetu

Suashish

Mar 07

3 najdražje kravate na svetu

Kravate, ne glede na material, barve, vzorec itd., so kos oblačil, ki ga povezujemo z uspehom, prestižem in slavjem. Ne glede na to, ali gre za vsakdanjo opravo uspešnega poslovneža, del poročne obleke ali pa zgolj za maturantski ples, kravata je okrog vratu z namenom. Seveda lahko izberemo katerokoli kravato, ki jo imamo na izbiro pri Kravatarju, ali pa posežemo po nečem dražjem. Veliko dražjem, pravzaprav. Kravate namreč dosegajo cene od nekaj evrov za najbolj cenene izdelke, do nekaj tisoč evrov za tiste zares prestižne. Pravzaprav je ena kravata še veliko dražja tudi od prestižnih. Recimo, da gre za superprestižno kravato, ki je večina od nas ne bo nikoli niti videla v živo, kaj šele, da bi jo nosili.

Zlata kravata by EMPA (8.500 $)

EMPA ni kakšna nova dizajnerska hiša, za katero še niste slišali, ampak gre za švicarski inštitut za raziskavo materialov. Bojda so kar 10 let raziskovali načine kako učinkovito v vlakno skombinirati svilo in zlato. Na koncu jim je to uspelo in naredili so kravato, ki je kombinacija svile in 24-karatnega zlata in ki stane cca. 8.500 EUR.

Kravata, posuta z diamanti, by Stefano Ricci (30.000 $)

Stefano Ricci je znan po svojih pregrešno dragih kravatah, kraljica med njimi pa je kravata, posuta z diamanti. Seveda ne gre za kravato, ki bi jo bilo pametno nositi med vsakdanjimi opravki in pravzaprav tudi ni kravata, ki bomo jo imeli priložnost nositi za kakšne bolj svečane priložnosti. No, vsaj večina od nas ne. Stane namreč 30.000 $.

Suashish, by Satya Paul Design Studios (220.000 $)

No, za sedem Riccijevih pregrešno dragih diamantnih kravat pa dobimo Suashish kravato. Čestitam, če ste v poziciji, ko lahko med obema opcijama izbirate. Suashish kravata je bila narejena po naročilu Suashish Diamond group. Kravata je narejena iz čiste svile, 150 gramov zlata, za nameček pa se na njej najde še 271 daiamantov v skupni teži 77 karatov. Spodaj je fotografija te kravate. Recimo, da bi za 220 tisoč dolarjev pričakovali kaj očesu bolj privlačnega.

Suashish

Skratka, kravate lahko stanejo ogromno denarja. Ampak pri Kravatarju lahko za precej manj dobite izjemno kvalitetne kravate.

V:Nasveti, Zanimivosti

Komentarji so izklopljeni za 3 najdražje kravate na svetu

Deli

Tags: , ,